środa, 2 września 2015

Owoce pod owsianą :) kruszonką...

OWOCOWE CRUMBLE
Crumble z sezonowych owoców i z owsianą kruszonką 



Najszybszy i najprostszy deser świata. Sezonowe owoce i zdrowa owsiana kruszonka...wszystko zapiekamy i zajadamy ;)






Owoce pod owsianą kruszonką

Co potrzebujemy:
Wsad:
Owoce – wszelkiej maści, sezonowe, ulubione, mrożone i nie J jakie mamy…
Kruszonka:
Płatki owsiane 50g/70g
Mąka 20g (nie obowiązkowo, a wtedy płatków 70g)
Cukier 50g
Masło 50g
Forma do tartyJ


wrzucamy umyte, nieogoniaste i nielisciaste owoce do formy



u mnie sezon był na jeżyny, znaczy porzeczki głownie J

i trochę jabłek się poniewierało…

a wisienką na formie były mrożone maliny i borówka (amerykańska)


owoców w ilości po brzegi, a momentami ponad nawet J


kruszonka:

ja używam thermomixu – wrzucam wszystkie składniki i miksuję. Ale jak nie mamy to płatki wrzucamy do blendera ręcznego i mielimy, nie na pył, trochę J tak żeby kilka płatków zostało w całości, a większość w kawałkach J



ze zmielonych płatków, cukru i masła zagniatamy kruszonkę żeby nam się ją lepiej kruszyło, możemy na kilka chwil włożyć do woreczka i lodówki:)

kruszymy kruszonkę na owoce i do rozgrzanego do 180 st, C piekarnika na około 25-30minut  


najlepiej smakują na gorącoJ


a w którymś kolejnym poście napiszę Wam z czym takie gorące owoce najbardziej smakują mi J


Bardzo smacznego życzę :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteście ♥