OWOCOWE CRUMBLE
Crumble z sezonowych owoców i z owsianą kruszonką
Najszybszy i najprostszy deser świata. Sezonowe owoce i zdrowa owsiana kruszonka...wszystko zapiekamy i zajadamy ;)
Owoce pod owsianą kruszonką
Co potrzebujemy:
Najszybszy i najprostszy deser świata. Sezonowe owoce i zdrowa owsiana kruszonka...wszystko zapiekamy i zajadamy ;)
Owoce pod owsianą kruszonką
Co potrzebujemy:
Wsad:
Owoce – wszelkiej maści, sezonowe, ulubione, mrożone i nie J jakie mamy…
Kruszonka:
Płatki owsiane 50g/70g
Mąka 20g (nie obowiązkowo, a wtedy płatków 70g)
Cukier 50g
Masło 50g
Forma do tartyJ
wrzucamy umyte, nieogoniaste i nielisciaste owoce do formy
u mnie sezon był na jeżyny, znaczy porzeczki głownie J
i trochę jabłek się poniewierało…
a wisienką na formie były mrożone maliny i borówka (amerykańska)
owoców w ilości po brzegi, a momentami ponad nawet J
kruszonka:
ja używam thermomixu – wrzucam wszystkie składniki i miksuję.
Ale jak nie mamy to płatki wrzucamy do blendera ręcznego i mielimy, nie na pył,
trochę J tak żeby kilka płatków
zostało w całości, a większość w kawałkach J
ze zmielonych płatków, cukru i masła zagniatamy kruszonkę
…żeby nam się ją lepiej kruszyło, możemy na kilka chwil włożyć do woreczka i lodówki:)
kruszymy kruszonkę na owoce i do rozgrzanego do 180 st, C piekarnika na około 25-30minut
najlepiej smakują na gorącoJ
a w którymś kolejnym poście napiszę Wam z czym takie gorące
owoce najbardziej smakują mi J
Bardzo smacznego życzę :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że jesteście ♥