Domowe skórki pomarańczowe
...łatwe szybkie, z albedo (białą błonką)
Obieramy pomarańcze (2-3szt), zjadamy:) skorki umieszczamy w miseczce z wodą, zostawiamy na noc...
Wylewamy wodę, przekładamy do garnka zalewamy wodą, zagotowujemy i gotujemy chwilkę...wylewamy wodę, wlewamy nową, zagotowujemy i gotujemy chwilkę :) i tak około pięciu razy..
Do ostatniego gotowania wlewamy wody mniej, tyle żeby zakryć skórki mniej niż więcej i wsypujemy cukier (na tą ilość skórek z 2-3 pomarańczy około 4-5 łyżek cukru, takich też większych niż mniejszych :> )
...gotujemy przez chwilę, żeby cukier się rozpuścił, przekładamy do słoiczków / słoiczka wyparzonego, zalewamy powstałym syropem i zakręcamy i mamy :)
a jak potrzebujemy użyć, wyjmujemy i kroimy w kosteczkę i już :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że jesteście ♥