Klasyczny biszkopt z jabłkami
4 jajka
1/2 szkl cukru
1 szkl mąki *
łyżeczka proszku
*u mnie w ramach porządków :) mix mąk glutenowych różnych (tortowa, orkiszowa razowa, żytnia)
Spód tortownicy wykladam papierem do pieczenia, a boki smaruję masłem
Jajka z cukrem ubijamy długo i wytrwale, podobnie, jak w wersji bezglutenowejMąkę z proszkiem przesiewamy partiami...
Mieszamy delikatnie, dużą drewnianą łyżką / szpatułką silikonową, czy czymś co mamy pod ręką
Całość przelewamy do tortownicy
Na wierzchu, podobnie jak w wersji bezglutenowej układamy jabłka
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i pieczemy około 35 minut
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że jesteście ♥