środa, 6 lipca 2016

Biszkopt z jabłkami

Klasyczny biszkopt z jabłkami



Co potrzebujemy:

4 jajka 
1/2 szkl cukru
1 szkl mąki *
łyżeczka proszku 

*u mnie w ramach porządków :) mix mąk glutenowych różnych (tortowa, orkiszowa razowa, żytnia) 

Spód tortownicy wykladam papierem do pieczenia, a boki smaruję masłem
Jajka z cukrem ubijamy długo i wytrwale, podobnie, jak w wersji bezglutenowej


Mąkę z proszkiem przesiewamy partiami...

...do słodkiej masy jajecznej

Mieszamy delikatnie, dużą drewnianą łyżką / szpatułką silikonową, czy czymś co mamy pod ręką


Całość przelewamy do tortownicy


Na wierzchu, podobnie jak w wersji bezglutenowej układamy jabłka


Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i pieczemy około 35 minut


i już:)

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz