Mielone kotlety z liśćmi rzodkiewki
Przepyszne kotleciki mielone z nietypową zieleniną ☺
Kotlety mielone z indyka z liśćmi rzodkiewki
Składniki:
500 g udźca wołowego
liście z około 15 rzodkiewek (pęczek)
łyżeczka soli
większe pół łyżeczki pieprzu
natka młodej cebuli, posiekanej, około 2 łyżki
50 - 75 ml zimnej wody
Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa, na koniec mielimy też natkę rzodkiewki.
Dodajemy resztę składników, bez wody i porządnie mieszamy, wyrabiamy, na koniec woda, wyrabiamy dalej, tworzymy kotleciki i smażymy na oleju.
Pryskają troszkę, ale warto ;)
Smacznego :)
Klopsiki zawsze mile widziane, specjalizuje się w nich mój mąż, więc to dla niego propozycja:-)
OdpowiedzUsuń