Świderki w 10 minut z chorizo i rukolą
Dawno nie pisałam... o gotowaniu. W ogóle dawno nie pisałam, ale powiedzmy, że kuchnia to jest coś co dotyczy mnie co dzień, więc, aż by wypadało czasem się podzielić ;)
Makaron błyskawiczny, czyli idealny dla mam mających błyskawiczne chwile na gotowanie ;)
Zapraszam na makaron z chorizo i rukolą
150 g chorizo kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce, dwóch oliwy, przez kilka minut. W międzyczasie gotujemy w osolonej wodzie 250 g makaronu świderki, pełnoziarnisty u nas, oraz kroimy w piórka czerwoną cebulę, a w kostkę jednego dużego pomidora (jeżeli gotujemy dla wybrednych, albo wrażliwych, to obieramy ze skórki).
Do chorizo dokładamy cebulę, pomidora i 250 g rukoli, solimy. Smażymy 3-4 minuty, dodajemy ugotowany makaron, oraz około pół szklanki wody z gotowania makaronu. Posypujemy startym parmezanem , mieszamy i możemy dawać i jeść ;)
Smacznego ;)
Proste, a ciekawe, dzięki za pomysł:-)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł. Serdeczności!
OdpowiedzUsuńO, muszę to kiedyś spróbować. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń