Past do chleba (bezglutenowego) ciąg dalszy...
dziś pasta z czerwonej soczewicy, równie prosta w wykonaniu, jak i rodzaju składników jak ciecierzycowa siostra :)Przy soczewicy przyjmuje stosunek 2:1, woda:soczewica
Soczewicę przepłukuję na sicie i wrzucam do gotującej się, delikatnie osolonej wody.
gotujemy na niedużym ogniu, około 15 - 20 minut.Soczewica się trochę rozgotuje, nam to nie przeszkadza, bo i tak będziemy ja miksować :)
ziarno - ugotowana - gotowa pasta z pietruszką |
Ugotowaną soczewicę przekładamy do blendera i dodajemy świeże, poszatkowane zioła, u mnie dwie wersje, z pietruszką i z koperkiem, możemy również dodać czosnek - blendujemy.
Przekładamy do słoiczków i spokojnie tydzień możemy sobie taką pastę w lodówce mieć:)
soczewica z pietruszką - soczewica z koperkiem |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że jesteście ♥