Spaghetti z pomidorami i parmezanem
Najpyszniejszy makaron, do zrobienia w najkrótszym czasie;)
Zapraszam na makaron spaghetti z pomidorami
Spaghetti z pomidorami i parmezanem / grana padano
2 - 3 ząbki czosnku, przeciskamy przez praskę i smażymy na rozgrzanej oliwie w garnku, albo na głębokiej patelni.
4 pomidory kroimy w ósemki, dokładamy do podsmażonego czosnku, solimy i wszystko razem smażymy do zredukowania soku z pomidorów. Po ugotowaniu dodajemy, kilka, kilkanaście listków bazyli, porwanej na mniejsze kawałki.
Makaron spaghetti - 200 g, gotujemy w drugim garnku, w osolonej wodzie al dente.
Do pomidorów przekładamy makaron, mieszamy, jeżeli jest zbyt sucho, a nawet jeśli nie jest, dolewamy pół szklanki wody z gotowania makaronu. Całość posypujemy około 3 łyżkami tartego grana padano, mieszamy i podajemy.
Smacznego :)
Taką wersję niedawno miałam na obiad:-)
OdpowiedzUsuńI było pysznie ;) ?
UsuńLubię, ale unikam makaronu...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
U mnie niestety w wersji bez makaronu.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam