Naturalnie słodkie placuszki z ziemniaków ;)
Składniki
200g puree z batatów
150g mąki
1 jako
łyżeczka proszku - to zależy, czy mamy taki zwyczaj
masło klarowane do smażenia
Składniki wymieszać, za pomocą łyżki, kłaść porcje na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron,
można oprószyć cukrem pudrem dla podkręcenia słodyczy batatów :)
150g mąki
1 jako
łyżeczka proszku - to zależy, czy mamy taki zwyczaj
masło klarowane do smażenia
Składniki wymieszać, za pomocą łyżki, kłaść porcje na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron,
można oprószyć cukrem pudrem dla podkręcenia słodyczy batatów :)
Smacznego :)
Lubię bataty w każdej formie, placuszki tym bardziej.
OdpowiedzUsuńJa chyba też, a odkąd jest Antoś, jakoś jeszcze bardziej;)
UsuńChyba jadłam coś podobnego w Panamie :)
OdpowiedzUsuń