Walentynkowe owsiano - orkiszowe, pysznie chrupiące ciasteczka z masą bakalii
Zapraszam na bardzo zdrowe, bardzo szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu super kruche ciasteczka owiane z dodatkiem mąki orkiszowej ;)
Jak zrobić owsiane, kruche ciasteczka ze...słonecznikiem też ;)
Dodać 2 jajka - wymieszać. Wlać około 5 łyżek oleju. Całość wymieszać.
Teraz mąka orkiszowa z łyżeczką proszku do pieczenia. Mąki około 5 łyżek, a tak naprawdę tyle, żeby uzyskać odpowiednią konsystencję :) Czyli taką, żeby ciasto było stabilne, ale nie ciężkie i gęste :)
No i się bardzo cieszę, że się rozumiemy :)
Pieczemy około 12 minut w 175 st. C, a z piekarnika wyciągamy przepyszne, niesłodkie (czyli idealnie słodkie, dla słodkich Was polecam więcej miodu ☺) i cudownie chrupiące ciasteczka owsiane ;)
Smacznego :)
Koleżanka zrobiła podobne i przyniosła, zjadłyśmy wszystkie, ale wczoraj ukruszyłam ząb i na razie unikam orzechów...
OdpowiedzUsuńTo ostrożnie :) Ostatnio doszłam do wniosku, że owsiane ciasteczka są jak rosół, pasta z makreli, czy bigos...większość domowych kucharzy je robi i każdy ma swój patent..niby to samo, a każde inne ;)
UsuńI sałatka jarzynowa, każdy robi inną:-)
UsuńO! :) Mój mąż na przykład musi mieć odrobinę chociaż musztardy :) tak robi jego mama, ja robię bez, bo nie lubię, więc mąż dostaje do sałatki...słoik musztardy :)
UsuńNie jadłam takich, ale bardzo chętnie spróbuję w wolnej chwili :-) Tym bardziej, że przepis jest bajecznie prosty i chętnie spróbowałabym upiec :-)
OdpowiedzUsuńZachęcam :) Bajecznie prosty, to cudownie obrazujące określenie wykonania tychże ciasteczek ;)
Usuń