Tatar ze śledzi z olejem lnianym i pietruszką
...mała, czy większa ☺ kromeczka z tatarem ze śledzia i człowiek na długo syty
...a poza tym pewna rodzinna uroczystość mnie zainspirowała ;)
Tatar ze śledzi
Składniki
1 łyżka ziaren kolendry
2 łyżki octu jabłkowego
kilka (5-6) łyżek oleju lnianego tłoczonego na zimno
Pietruszka - dużo ;) przynajmniej pół pęczka
Śledzie moczymy kilka godzin / noc, następnie płuczemy, osuszamy i kroimy bardzo drobno. Pietruszkę podobnie jak śledzie drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy. Przekładamy do słoiczka, a następnie do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się połączyły, czyli śledzie przegryzły ;)
Smacznego :)
Teraz już wiem, co za mną chodziło...
OdpowiedzUsuń😂😂😂
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne
OdpowiedzUsuńPod warunkiem, że się śledzie lubi;)
Usuń