poniedziałek, 16 marca 2020

Pasta twarogowa ze smaczliwką wdzięczną ;)

Awokado z białym serem ;)



Czyż smaczliwka nie brzmi piękniej od awokado ;)
Najbardziej chyba docenianą wartością odżywczą awokado jest potas, regulujący ciśnienie krwi, dlatego też może przysłużyć się osobom z nadciśnieniem...
Jest też źródłem kwasów tłuszczowych omega 3, 6 i 9, które mają wpływ na obniżenie cholesterolu, oraz regulowanie insulinooporności.
Dużo witamin C, E, A i tych z grupy B, a wśród nich kwas foliowy, który do czego jest niezbędny wie każdy :)


Pasta twarogowa z awokado


Biały ser 200 - 250 g
awokado 1 sztuka
sok z cytryny , około łyżki
sól do smaku
natka pietruszki

Awokado obieramy, zgniatamy widelcem i całość kropimy sokiem z cytryny. Twaróg blendujemy, i w połowie blendowania dodajemy awokado, całość solimy i miksujemy do uzyskania satysfakcjonującej nas konsystencji ;)

Pietruszkę dobno kroimy i mieszamy z twarożkiem...ilość według upodobań.

Smacznego ;)

8 komentarzy:

  1. Z twarogiem nie jadłam, pasty wszelkie mile widziane...

    OdpowiedzUsuń
  2. O tak, zgadzam się z Joasią.
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Ominęłabym to miejsce, gdyby nie ten przepis - jakie połączenie! I brzmi smacznie, dlaczego sama na to nie wpadłam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dlatego nie wpadłaś, żeby móc wpaść tu...zapewne ;)

      Usuń
  4. O, jutro wypróbuję na 2 śniadanie. Muszę tylko kupić awokado.:)
    Pozdrowionka.:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteście ♥