Awokado z białym serem ;)
Czyż smaczliwka nie brzmi piękniej od awokado ;)
Najbardziej chyba docenianą wartością odżywczą awokado jest potas, regulujący ciśnienie krwi, dlatego też może przysłużyć się osobom z nadciśnieniem...
Jest też źródłem kwasów tłuszczowych omega 3, 6 i 9, które mają wpływ na obniżenie cholesterolu, oraz regulowanie insulinooporności.
Dużo witamin C, E, A i tych z grupy B, a wśród nich kwas foliowy, który do czego jest niezbędny wie każdy :)
Pasta twarogowa z awokado
Biały ser 200 - 250 g
awokado 1 sztuka
sok z cytryny , około łyżki
sól do smaku
natka pietruszki
Awokado obieramy, zgniatamy widelcem i całość kropimy sokiem z cytryny. Twaróg blendujemy, i w połowie blendowania dodajemy awokado, całość solimy i miksujemy do uzyskania satysfakcjonującej nas konsystencji ;)
Pietruszkę dobno kroimy i mieszamy z twarożkiem...ilość według upodobań.
Smacznego ;)
Z twarogiem nie jadłam, pasty wszelkie mile widziane...
OdpowiedzUsuń...mile:) A takie proste to już w ogóle:)
UsuńO tak, zgadzam się z Joasią.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
:)
UsuńOminęłabym to miejsce, gdyby nie ten przepis - jakie połączenie! I brzmi smacznie, dlaczego sama na to nie wpadłam :-)
OdpowiedzUsuńDlatego nie wpadłaś, żeby móc wpaść tu...zapewne ;)
UsuńO, jutro wypróbuję na 2 śniadanie. Muszę tylko kupić awokado.:)
OdpowiedzUsuńPozdrowionka.:)
I będzie pysznie;)
Usuń