Ryba wędzona na kanapkę ☻
Pasty do chleba dziś, ale jakby co sałatka z makreli też się na kanapce zmieści ;)
Składniki:
makrela wędzona
ogórek kiszony
około 10 cm cienkiego pora, zielonej części
pieprz pół łyżeczki
serek topiony ilość dużej bardzo czubatej łyżki ;)
natka pietruszki
Do blendera z pojemnikiem, albo każdego innego robota kuchennego wkładamy cebulę i ogórka, miksujemy pulsacyjnie, w Thermomixie poz. 7 około 10 s. Dokładamy staranie obraną i pozbawioną ości makrelę, serek i pieprz, znów miksujemy, aż do uzyskania satysfakcjonującej nas konsystencji ( w Thermomixie około 20 - 25 sekund pozycja 4 -5). Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę i mieszamy.
Smacznego ;)
Robię podobne, ale rozgniatam widelcem, wolimy większe cząstki:-)
OdpowiedzUsuńJa przeważnie też i nazywam sałatką :) ale teraz miała być pasta:)
UsuńJestem za bardzo, tylko że u mnie zamiast serka topionego - twaróg.
OdpowiedzUsuńU mnie serek był domowej roboty, więc jakby też twaróg...W pierwszym swym wcieleniu :)
UsuńPasta na chleb pierwsza klasa :-)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńLubię pasty rybne, więc czemu nie?
OdpowiedzUsuńJak lubisz, to zdecydowanie tak :)
UsuńZnam i lubię. Też zastępuję ser topiony twarożkiem.
OdpowiedzUsuń