Liście rzodkiewki, sól do smaku i oliwa z oliwek ;) gotowe :)
Dziś pomysł na zaintrygowanie spodziewanych i niespodziewanych gości ;) Podobne chipsy, zdecydowanie bardziej rozpowszechnione przygotowuje się z jarmużu :) ...dziś błyskawiczne, chrupiące delikatne, chipsy z liści rzodkiewki ;)
Zapraszam :)
Liście rzodkiewki myjemy, rwiemy na mniejsze kawałki, przekładamy na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia, bardzo delikatnie posypujemy solą i całość skrapiamy oliwą, mieszamy, rozkładamy na blasze i pieczemy 10 minut w 140 stopniach....wyciągamy chrupiące chipsy rzodkiewkowe, które przecudnie komponują się z każdą sezonową zupą krem ;)
Smacznego ;)
chwilowo własne rzodkiewki pożarte, więc i listków brak.Ale jak nowa wyrośnie, to czemu nie.
OdpowiedzUsuńKiedy te liście jakieś takie nie bardzo...
OdpowiedzUsuńBo to raczej z tej własnej, zadbanej by trzeba :)
OdpowiedzUsuń