Pesto z sałaty masłowej
Sezon jest, to sałaty momentami w nadmiarze:) Zróbmy sobie pesto z sałaty.
Dziś ponownie błyskawicznie...z telefonu, bo w komputerze już tylko głos się ostał:/
Potrzebujemy sałaty, porwanej, tyle, aby zapełnić duże naczynie blendera...moje jest pojemności 2 litrów. Dorzucamy tam 3-4 ząbki czosnku. Miksujemy chwilę. Wlewamy 3-4 łyżki oliwy z oliwek i szczyptę, czyli do smaku, soli. Blendujemy raz jeszcze i...już:)
Smacznego:)
Takie proste, czemu na to nie wpadłam?
OdpowiedzUsuńŻebym Ci mogła podpowiedzieć zapewne ...
UsuńZrobiłam z rukoli, ale gorzkawe wyszło :(
OdpowiedzUsuńMoże rukola była zbyt dorodna? Wtedy sama w sobie, zresztą podobnie jak sałata, może być gorzkawa...
Usuń