Polędwica z dorsza z pesto i pomidorami
Pesto rzodkiewkowe
Liście z pęczka rzodkiewki umieszczamy w naczyniu blendera, dodajemy 2 ząbki czosnku, sól do smaku i oliwę z oliwek, albo inny ulubiony olej (ja wykorzystałam sezamowy), blendujemy. Oleju, najpierw dodajmy 2 - 3 łyżki, a potem kolejne, jeżeli będą potrzebne ;)
Ryba pieczona, z rzodkiewkowym pesto
Polędwice z dorsza kroimy na odpowiednie porcje, solimy, pieprzymy i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą z oliwek. Każdy kawałek smarujemy niezbyt cienką warstwą pesto rzodkiewkowego i na każdym kawałku kładziemy plaster pomidora.
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach Celsjusza
Smacznego ☺
Mam w lodówce rybę, pomyślę nad tym przepisem:-)
OdpowiedzUsuńWitaj ! Pysznie tu - u Ciebie ! Lubię ryby, a i pesto polubiłam ostatnio. To coś dla mnie ! Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie jadłam takiego pesto, bardzo podoba mi się ten przepis. Chętnie zjem tak przyrządzoną rybkę. Na zdjęciu już tak apetycznie wygląda. :) Pozdrawiam. :)
OdpowiedzUsuńMmm, aż mi ślinka pociekła na sam widok.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Uwielbiam dorsza, bardzo przyjemna ryba.
OdpowiedzUsuńZapraszam na rybę z zielonym pesto :)
OdpowiedzUsuń918kiss
vscr888gourp
OdpowiedzUsuńthank you for your sharing this post.
SA Gaming
sagaming78
SA Gaming78