Marynata z garam masalą i polędwica z dorsza
Pogoda wprawdzie nie nastrajająca do działania, więc można by pokusić się o więcej czasu w kuchni spędzonego, ale widocznie do długiego gotowania dobra też nie jest, dlatego dziś błyskawiczna ryba orientalnie z garam masalą.
Marynata
sok z 1/4 cytryny
czubata łyżka garam masala
duża szczypta soli
2 łyżki oliwy z oliwek
Ryba
polędwica z dorsza u mnie , ale każdy filet nie jest zły :)
Składniki marynaty mieszamy. Polędwicę kroimy w kawałki, u mnie około 5 cm, smarujemy zewsząd marynatą i zostawiamy na ile nam czas pozwala, albo od razu grillujemy...czy smażymy.
A jak skomplikowana jest moja garam masala pisałam Wam w przepisie na ciecierzycę z garam masalą ;)
Smacznego
Może mieć ciekawy smak. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMąż był zadowolony bardzo;)
UsuńPolędwice z dorsza są pyszne, mąż zawsze kupuje, gdy są...
OdpowiedzUsuń:) mój mąż wprawdzie nie kupuje :) ale polędwicę zjeść lubi najbardziej...ja kupuje ...Ale zjeść wolę filet Z tejże ryby :)
Usuń