sobota, 23 maja 2020

Przystawka, przekąska, z wędzonym łososiem i proziakami

Przaśnie nowomodne śniadanie ;)





Jak mamy szybkie proziaki, to z łatwością możemy wyczarować coś przepysznego :) Zapraszam na przekąskę z wędzonym łososiem, twarożkiem i wspomnianymi proziakami


Dzisiejszy przepis to taka dla Was inspiracją, dzięki której będziecie mogli zachwycić niespodziewanych gości, czy codziennych domowników :)
Proziaki przekrawamy na pół, smarujemy twarożkiem, układamy kawałki łososia, a na końcu posypujemy natką pietruszki i ewentualnie cytrynowym pieprzem.

Tym razem proziaki były z jajkiem, (ale bez dodatków) więc mąki zużyłam delikatnie więcej, niż w wersji sprzed kilku dni, proziaków bez jajka.

Twarożek przygotowałam z białego sera, odrobiny soli i jogurtu naturalnego - wszystko zblendowałam do osiągnięcia gładkiej i dość lekkiej konsystencji.

Łosoś wędzony niech będzie naprawdę dobry ☺ Kroimy, albo rwiemy go na odpowiednie dla naszych proziaków, mniejsze kawałki, układamy na twarożku i całość posypujemy pietruszką i oprószamy pieprzem.

Smacznego ;)

4 komentarze:

  1. Uwielbiam takie przekąski.
    Przepis "kupuję".
    Miłej niedzieli.

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś takiego zrobiła nasza szkolna kucharka dla gości z Erasmusa, zjadłam chyba 10 i było mi mało!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteście ♥